FAU Haukerød

FAU-Haukerød gikk natteravn 13.Juni 2015.

 

Foreldregruppa til skolene i Sandefjord skal alle bidra med å gå natteravn. Dette er det FAU som formidler til foreldrene. Lørdag 13. Juni stilte en del av styret i FAU som natteravner for å se hvordan dette foregår og for å formidle hvor fint, hyggelig og givende det kan være.

Espen, Heidi, Vibeke og Tommy stilte opp til avtalt tid kl 22.00 hos frivillighetssentralen. Her ble vi møtt av en hyggelig dame som fulgte oss og forklarte rutinene rundt vakten.

Etter å ha rapportert til politiet om at vi var på plass startet runden rundt i byen. Tidlig på kvelden er det ganske rolig, men en tur innom ferjekaia er viktig når denne legger til med stemningsfylte passasjerer. Ellers går turen innom Cactus, som er stedet for de yngste, og der bør vi ha en del fokus. Alle de andre utestedene i byen blir jevnlig passert.

Kvelden viser seg å være veldig hyggelig. Vi treffer pratsomme, hyggelige, takknemlige unge og voksne personer. Mange hilser og smiler til natteravnene, setter pris på at de er tilstede for å passe på og gir en trygghet i byens natteliv.

Noen tenker kanskje at det å gå natteravn kan være litt skummelt, kjedelig og at det er et «tiltak» å bli med på. Men husk at når man først har kommet ut er dette både sosialt, morsomt og man får et innblikk i hvordan både ungdom og voksne oppfører seg.

FAU anbefaler foreldre å stille som natteravn; husk at snart er det kanskje våre barn som er ute på byen. Da er det greit å vite at det er noen voksne tilstede som faktisk bryr seg og trygger bybildet.